Word voor 5 euro per maand mogelijkmaker van de projecten van Studio Placemakers!

Waarom? Dit filmpje legt het in een korte klap uit:

 

 
Word mogelijkmaker voor 5 euro per maand!
 
 

01. Waarom vragen jullie 5 euro per maand?

 

Met een bedrag van 5 euro kan (bijna) iedereen mogelijkmaker zijn, dat vinden wij heel belangrijk.

 

Door het vragen van een maandelijks terugkerend bedrag kunnen wij met een lange termijn perspectief placemaking projecten doen. In Yène geeft dit vertrouwen, schept het kansen en bouwen we duurzame relaties op.

 

terug naar vragen

 

02. Kan ik meer geven dan 5 euro per maand?

 

We vinden het natuurlijk te gek als je meer geeft. Op het betaalformulier is er de optie om een eigen bedrag en een eigen termijn op te geven.

 

terug naar vragen

 

03. Wat als er meer dan 250 mogelijkmakers zijn?

 

Als ons eerste grote doel bereikt is dan gaan we dat eerst even vieren. Ook gaat meteen het volgende doel van start. Het vinden van mogelijkmakers waarmee een aantal talentvolle lokale mensen in dienst van Studio Placemakers kunnen werken. Dit kleine team van organisatoren-onderzoekers-makers vergroot onze slagkracht en inbedding. Het is tegelijkertijd een kleine ‘placemaking academie’, een eerste stap om ons werk op lange termijn onafhankelijk te laten zijn van onze aanwezigheid.

 

terug naar vragen

 

04. Kan ik eenmalig een bedrag geven?

 

Op dit moment ligt onze aandacht op het vinden van ‘structurele’ steun maar natuurlijk zijn eenmalige giften ook welkom. Wij gaan graag in overleg waaraan we dit geld kunnen besteden. Stuur ons een bericht op studioplacemakers@gmail.com dan komen wij zo snel mogelijk met een reactie.

 

terug naar vragen

 

05. Hoe lang vragen jullie mijn steun?

 

Zo lang als je wilt blijven steunen, opzeggen kan op ieder moment. Wij
committeren ons aan 5 jaar placemaking in Yene.

 

Wij streven naar gezonde ontwikkelingssamenwerking. Een eerste stap is
gezet met de steun van de gemeente Yène. Op termijn willen wij in
Senegal ook regionaal en nationaal geld aanschrijven. Daarmee kunnen
grotere projecten gerealiseerd worden en kan uiteindelijk ook de steun
uit Nederland worden afgebouwt.

 

terug naar vragen

 

 

06. Wat zijn de betalingsmogelijkheden? 

 

Hier vind je de link naar het betaalformulier. In eigen beheer betalen kan ook, kies je hiervoor, laat het ons dan graag even weten op studioplacemaker@gmail.com.

 

terug naar vragen

 

07. Wie beheert het geld?

 

Het geld wordt beheert door Stichting Making Public Places. Er is een onafhankelijk bestuur van vier personen die zich vrijwillig inzetten om Studio Placemakers te ondersteunen.

 

terug naar vragen

 

08. Is mijn gift belastingaftrekbaar?

 

Stichting Making Public Places is bezig om de benodigde ANBI status te verwerven. Als je daar gebruik van wil maken vermeld in het inchrijfformulier bij opmerkingen ‘ANBI’. Dan versturen wij de benodigde informatie zodra deze beschikbaar is. Mocht je hier op willen wachten, stuur ons dan een email op studioplacemakers@gmail.com

 

terug naar vragen

 

09. Wat zijn de mogelijkheden voor bedrijven?

 

Met 250 mogelijkmakers ontstaat er ook ruimte om interessante samenwerkingen te ontwikkelen met bedrijven. Wij gaan graag in gesprek om stap voor stap onze werkgebieden te verbinden. Als dit leidt tot sponsoring is dit met wederzijdse waarde en concreet resultaat.  

 

In samenwerking met Stadslab033 bieden wij binnenkort ook ‘kennis certificaten’ aan.

 

Een bedrijf kan namens haar werknemers geven, of het personeel kan dit privé doen.

 

Om in contact te komen, stuur ons een email op studioplacemakers@gmail.com.

 

terug naar vragen

 

10. 1250 euro per maand, waar gebruiken jullie dat voor?

 

De gemeente Yène financiert de komende vijf jaar de helft van alle
projectkosten. De 1250 euro per maand is nodig om de andere helft te
bekostigen. Deze twee geldstromen vormen de financiele basis om 5 a 6
projecten te realiseren per jaar. Niet ieder project kost even veel,
de inkomsten worden zo verdeeld dat het maximale totaal resultaat
wordt behaald.

 

terug naar vragen

 

11. Waarom schrijven jullie geen fondsen aan?

 

Wij zien fondsen (en andere financieringsbronnen) als extra mogelijkheid voor grotere projecten op termijn. Aanvragen zijn vaak eenmalig, kosten veel tijd en de uitkomst is altijd onzeker. Daarom richten wij ons eerst op onze basis: de steun van de gemeente Yène en 250 mogelijkmakers om door te gaan met placemaking.

Bovendien is financiering van 250 mogelijkmakers efficiënter want fondsen hebben overheadkosten.

 

terug naar vragen

 

12. Waarom maken jullie geen gebruik van een crowdfunding platform?

 

Wij hebben geen crowdfunding platform kunnen vinden waarbij een maandelijkse gift mogelijk is. Sommige platforms zijn wel met deze ontwikkeling bezig. Met de snelle ontwikkelingen van online betalingsmethodes zal deze mogelijkheid er waarschijnlijk binnenkort wel zijn. (Met hele diverse mooie mogelijkheden tot gevolg).

 

De meeste crowdfunding platforms rekenen een premie van 7% – 12% over de totale inkomsten. Door het zelf organiseren van onze promotie en betalingen zijn deze kosten er niet.

 

terug naar vragen

 

13. Waarom doen jullie deze crowdfunding in het Nederlands?

 

Het overgrote deel van onze vrienden, familie en netwerk spreekt Nederlands. Als kleine, onbekende, startende organisatie is hun steun onze katapult. Voor het vinden van 250 mogelijkmakers gebruiken wij eenmalig onze eigen taal. Verder blijft onze communicatie geheel in het Engels voor een internationaal publiek. Toekomstige crowdfunding acties voor specifieke projecten zullen ook in het Engels zijn.

 

terug naar vragen

 

14. Ik wil liever met u aangesproken worden, waarom doen jullie dat niet?

 

Vervelend als dit respectloos overkomt. Een groot deel van ons bereik is onder jong volwassenen, tutoieren is dan toegankelijker en persoonlijker. Gelukkig is het overgrote deel van de website in het Engels, daar geldt deze lastige taal uitdaging niet.

 

terug naar vragen

 

15. Waarom zijn jullie gaan placemaken?

 

Placemaken is waar onze studies en ervaringen optimaal samenkomen, waar synergie is liggen grote kansen. Lees en zie hier meer van onze achtergrond. In ons eerste blog ‘September 2013 – The move’ leggen we uit waarom wij deze keuze maakten.  Link naar het Blog.

 

terug naar vragen

 

16. Wat doen jullie na die vijf jaar?

 

De komende vijf jaar zetten wij ons in voor placemaking projecten in Yene. Door het realiseren van vele projecten zal veel kennis en ervaring worden overgedragen. Dat wat is opgebouwd moet uiteindelijk los van ons kunnen voortsbestaan. Hoe dit te realiseren is een pittige en inspirerende uitdaging die constant ligt ingebed in ons werk.

 

Eind 2020, wie weet blijven we dan nog veel langer in Yène. Of vertrekken we naar een volgende plek om daar placemaking te ontwikkelen.

 

terug naar vragen

 

17. Leg nog eens uit, wat levert jullie werk op?

 

Het creëeren en opwaarderen van publieke plekken behoudt deze openbare ruimte voor de toekomst in een omgeving die snel verstedelijkt. Een oprukkende nieuwe stad in Senegal is vaak geen prettige leefomgeving. In Yène zetten wij ons in voor een stad met genoeg ruimte voor iedereen.

 

Ieder project richt zich op een specifieke plek. De ene keer levert dit mogelijkheden op voor handel of onderwijs, dan weer voor sport en cultuur of recreatie en groen. Iedere keer is er kleinschalig direct resultaat.

 

Al deze plekken samen brengen een ontwikkeling teweeg in het verbeteren van de gemeenschappelijke leefomgeving. Die creatieve sociale dynamiek is iets veel groters dan de projecten zelf. Er ontstaat trots, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dit doorlopende resultaat is onmeetbaar, het waaiert uit in vele vormen. Het integreert zich in het weefsel van persoonlijke en gemeenschappelijke ontwikkelingen.

 

terug naar vragen

 

18. Ik heb een andere vraag/opmerking, waar kan ik die heen sturen?

 

Stuur je vraag of opmerking naar studioplacemakers@gmail.com, dan geven wij graag antwoord. Wellicht zetten we de vraag (met jouw toestemming) hier bij.

 

terug naar vragen

veelgestelde vragen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je zegt toe om 5 euro per maand of een eigen gekozen bedrag te geven.

Als je er niet meer achter staat kun je altijd opzeggen. 

Met dank aan:

 
 
Volg ons.
 
 

Wij houden je graag op de hoogte.

 
Doe mee!